Előző színtípusokról szóló cikkemben már említettem, hogy a színtípusokat 4 fő csoportra tagoljuk, ezek a Tavasz, Nyár, Ősz és Tél, amiket további 3-3 altípusra osztunk. Így összesen 12 színtípust különböztetünk meg.

Bár a színtípusoknak az elnevezésükön kívül az évszakokhoz elég kevés köze van, október lévén kezdjük, mégis az Ősz típusokkal, közülük is a leglágyabb változattal, a Lágy Ősszel.

Forrás: Empatik Stílus

Miért is különleges ez a színtípus? Egyszerűen gyönyörű, mint egy teve a sivatagban. Miközben bele veszik a tájba finom színeivel, egy percre sem válik jellegtelenné, sokkal inkább elegáns jelenség.

Forrás: pinterest.com

A Lágy Ősz típust összhatásában finom, meleg színek jellemzik. Megjelenésében nincsenek nagy kontrasztok. Az erős, sötét színek elnyomják, az intenzív színek túlharsogják, a hideg színek sok esetben elszürkítik.

Forrás: Gisele Bündchen – vogue.com, Gigi Hadid – insider.com, Drew Barrymore – instyle.com, Adele – nydailynews.com

Fantasztikusan állnak számukra a bézsek, világos barnák. Ezek azok a színek, amiket más színtípusba tartozó csak akkor viseljen, ha nem akarja, hogy észre vegyék, például egy vizsga alkalmával.

Forrás: pinterest.com

Ezeknek a színeknek viszont van egy gyenge pontja, amire a Lágy Ősz típusnak is érdemes figyelni. Ha nem elég jó a ruha anyaga, bizony könnyen elárulja gyenge minőségét. Ugyanakkor a természetes anyagok fehérítés nélkül pont ezekben a színekben pompáznak, ami izgalmas lehetőséget kínál számunkra.

Dél-Mexikóban termő különböző színű gyapot és a belőle készült pamut fonál. Forrás: www.behindthehill.com

Do Manh Cuong, vietnámi tervező ruhakollekciója természetes anyagokból. Forrás: e.vnexpress.net

A „bézs nő” csapda

Ha megnézzük ezt az igencsak sok színből álló palettát, láthatjuk, hogy annak a bizonyos „bézs nőnek”, nem kell feltétlenül és állandó jelleggel teveszőr színű összeállításokban járkálnia. Bár nagyon elegáns, de hosszútávon mégiscsak unalmas.

Merj színeket viselni!

Ha már jártál színtanácsadónál, aki megállapította, hogy Lágy Ősz színtípusba tartozol, akkor láss a legtipikusabb szetteken túl. Ha rákeresel a neten, látni fogod, hogy rengeteg Lágy Ősz színpaletta létezik. Ne elégedj meg a pár színes verziókkal! Kísérletezz! Nézd meg, hogy a fenti színekből mik számodra a legszimpatikusabbak. Kombináld őket kedved szerint! Nincs két tökéletesen egyforma színadottságokkal rendelkező ember. Mindenki teljesen egyedi, te is! Ezért érdemes megtalálnod a rád jellemző, saját színkombinációidat.

Forrás: pinterest.com

Leave a comment