Ezt a témát a Womagic olvasói kérték. Ezért összegyűjtöttem jó néhány öltözködési trükköt, amivel optikailag karcsúbbnak tűnhetünk.

Először is fontos tisztáznod magadban, hogy milyen alkat vagy. Van-e jól definiálható derekad? A derekad derék vonalban vagy a melled alatt helyezkedik-e el?

Másodsorban csak néhány felszaladt plusz kilót szeretnél elrejteni, esetleg vérbeli plus size vagy, kerekded idomokkal.

Forrás: pinterest.com, amazon.com

Akár hol is van a derekad, nyugodtan hangsúlyozd ki. Ha nincs, akkor se csüggedj, a csípőn húzott darabok épp olyan szexin mutatnak.

Az optikailag karcsúsító ruhadarabok fegyvertárába tartoznak a trükkös szabásvonalak, a különböző anyagminőségek, a jól megválasztott minták, a jól kombinált rétegek és az ügyesen alkalmazott kiegészítők. Ezekből fogunk most szemezgetni.

Kezdjük tehát a szabásvonalakkal! Az aszimmetrikus, oldalra ráncolt vagy épp emelt derekú ruhadarabok nagy barátaink, ha néhány kiló plusszal rendelkezünk. Ne felejtsük el, hogy nem takargatni kell magunkat, hanem természetes íveinknek szép sziluettet adni.

Forrás: pinterest.com, ezibuy.com

A ruha anyaga rendelkezzen jó tartással. Nem baj, ha picit elasztikus. A lágyan leomló, jó esésű anyagok (amiknek van némi önsúlya) nőiessé tesznek, eleganciát sugároznak és nem utolsó sorban a sziluettet is tökéletesítik.

Forrás: amazon.com, ezibuy.com, 40plusstyle.com

Egy jól elhelyezett minta a ruhán, szépen tagolja a nagyobb formákat. A középen csíkos sálruhák cikk-cakkban végződő aljukkal kifejezetten csinosan mutatnak a magas hölgyeken. Az átlós csíkok nyújtják a vonalainkat ezért alacsony hölgyek is bátran viselhetik. A burjánzóan mintás anyagokkal és mintakombinációkkal akár játékos, izgalmas személyiségünket is kiemelhetjük.

Forrás: walmart.com, ashleystewart.com, derniercri.com.au, modivo.hu /Desigual/

Lassan beköszönt az ősz és vele a kardigános, blézeres szezon. A tudatosan rétegzett, eltérő színű ruhadarabokkal könnyen létrehozható az optikai korrekció.

Forrás: pinterest.com, gloofashion.com

A dekoratív kiegészítők; hosszú nyakláncok és sálak további lehetőséget kínálnak alakunk nyújtására és emellett kiválóan díszítik szettjeinket.

Forrás: floryday.com, Nils Jorgensen/Rex Features, looksgud.in

A jól eltalált öltözék és a harmonikus megjelenés jó benyomást kelt és növeli az önbizalmad minden egyes alkalommal, ha a tükörbe nézel.

Fontos: Ha fogyni szeretnél, akkor se halogasd a ruhavásárlást! Legyen néhány darabos kapszulagardróbod, megfelelő minőségű, fazonú, jól kombinálható ruhadarabokból.

A cikk a womagic.hu oldalán publikálva